Ontwerp zintuigentuin

Momenteel zijn onze hoveniers een zintuigentuin in Amstelveen, ontworpen door Cindy Wetter, aan het aanleggen. Een bijzonder project waarbij het tuinontwerp is gericht op het prikkelen van de zintuigen van de bewoners van deze woonzorg instelling. Naast van het gebruik van diverse materialen en planten ,om die zintuigen te prikkelen, is het van belang dat de bewoners zich buiten kunnen ontspannen, elkaar kunnen ontmoeten of actief bezig kunnen zijn.

Looppad

Het pad in deze zintuigen of dementietuin loopt door. Er zit dus zogezegd geen einde aan deze tuin, waardoor vooral de bewoners met dementie zich veilig in deze tuin kunnen bewegen. Langs het pad komen er verschillende bankjes en zitjes zodat de bewoners op elk moment kunnen rusten of met elkaar buiten kunnen genieten van alles wat ze zien, ruiken en horen is.

Kas

In het midden van de tuin komt een grote kas te staan. Hier kunnen de bewoners straks actief aan de slag wanneer ze daar behoefte aan hebben.

Dieren

In de tuin komt tevens een kippenren met hooiberg te staan. De aanwezigheid van dieren zal deze bewoners zeer zeker prikkelen en verblijden.