Geef vorm aan uw buitenleven

 

 

Het Tuinontwerp, de juiste start naar een ontspannen buitenleven. Onze kennis en de tuinwensen die er zijn gecombineerd in een uitgedacht tuinplan. En of het nu een kleine stadstuin is waarbij vooral naar praktische oplossingen gekeken moet worden of naar een grote tuin met de uitdaging deze knus in te richten, in een uitgedacht ontwerp komen alle wensen tot leven. Het ontwerpen van de tuin is een proces waar wij uitgebreid de tijd voor nemen. Waarbij alle aspecten, van wensen, tot mogelijkheden en budget, uitgedacht en in balans zijn, zodat in de tuin zijn voelt als thuiskomen.

Deze grote tuin grenzend aan een woonboot is een ware wellness lounge tuin De vlonder grenst aan keramische tegels in twee tinten met een marmerlook Courtstones in Ocean Blue zorgen voor een afwisseling in het pad Daar waar de Pebble stones weer voor voldoende afwatering zijn ingetekend De verhoogde CorTenstalen flexline rand geeft samen met de pergola en bomen voor natuurlijke schaduw diepte aan deze buitengewone tuin
Deze tuin vormt ondanks dat deze om het gehele huis heen loopt een geheel Keramische tegels gecombineerd met Ebema Carreau klinkers in de kleur Carbon De eiken houten palen zorgen voor een semi afgesloten tuin De pergola draagt het doek Tibelly van Luxout De composiet vlonder van Millboard geeft de tuin een extra luxe uitstraling

Ontwerpproces

In een intake gesprek bij u op locatie of bij ons in de showroom bespreken we de tuinwensen. Mag de tuin een oase zijn van beplanting en een mooi gazon, moet er rekening gehouden worden met spelende kinderen of huisdieren of moet er onder een overkapping uren lang genoten kunnen worden. Alles komt aan bod. Van de stijl, ligging en inrichting van het huis,  de sfeer die de tuin moet uitstralen tot aan het budget dat beschikbaar is om alle wensen om te zetten in een prachtige tuin.

 

Zodra alle aspecten uitgebreid aan bod zijn gekomen  en we een goed beeld hebben gaan we deze laten samensmelten in een tuinontwerp. In een tweede gesprek lopen we stap voor stap door het plan heen en laten daarbij direct zien welke materialen we in gedachten hebben om te verwerken in de tuin. Uiteraard altijd met goede alternatieven mocht dat nodig zijn. Daar waar nodig passen we de tekening aan zodat deze klaar is om geoffreerd te worden.

 

De volgende stap is het uitwerken van de bijbehorende offerte. Alle onderdelen in aparte pakketten weergeven zodat duidelijk is waar de kosten heengaan en waar er eventueel ruimte is voor aanpassingen. Verschillende keuzes in materialen kunnen voor een aanpassing in het ontwerp zorgen. Deze verzogen we uiteraard ook net als een werktekening op maat. Hiermee gaan onze vakbekwame hoveniers voor u aan het werk om de tekening op papier om te zetten naar de droomtuin die voor ogen is.

show more


Na een eerste en eventueel tweede doorloop en aanpassingen van de tuintekening is deze gereed en heeft u een gedetailleerd beeld van waar u de komende jaren gaat kunt gaan genieten van uw unieke buitenleven. De volgende stap is het tot leven brengen van het ontwerp door onze gespecialiseerde hoveniers. Meer informatie hierover vindt u onder tuinaanleg.

Lees minder

Verlichtingsplan en beplantingsplan

Voor de juiste puntjes op de I is het belangrijk om aan het begin van het proces na te denken over de verlichting en beplanting.

Met de juiste buitenverlichting kunt u nog langer buitengewoon in groen leven. Uitgelichte planten en bomen zorgen voor een bijzondere sfeer. Spots in de grond geven een duidelijk pad in de tuin aan. En andere verlichting zorgt weer voor urenlang ontspannen met een boek.

Lees meer

Met een verlichtingsplan is vooraf helder waar de kabels, contactdozen en verlichtingspunten moeten komen.

Een beplantingsplan zorgt dat u de juiste keuzes maakt wanneer het aankomt op planten en bomen in uw tuin. Waar hebben ze de juiste functie of creëren ze de juiste sfeer. Welke soorten komen goed tot hun recht en welke soorten kunt u beter vermijden.

Met een beplantingsplan is vooraf helder waar welke plant of boom in uw tuin geplaatst zal worden.

Wij informeren u graag naar de investering die komt kijken bij de uitvoer van een tuinontwerp, verlichtingsplan en/of beplantingsplan.

Lees minder

3D tuinontwerp laten maken door Nederveen Tuinen?