Industriële stadstuin met hoogteverschil

Deze industriële stadstuin is gelegen in het centrum van Amsterdam.  De tuin is groen en efficient ingericht. Op deze manier kan er optimaal genoten worden van een relatief kleinere stadstuin. De tuin is aangelegd met veel hoogteverschil. Het huis is verbonden met de tuin doormiddel van een op maat gemaakte brede hardhouten trap. Door het gebruik van de trap wordt het hoogteverschil tussen het huis en de tuin overbrugd. De op maat gemaakte hardhouten trap is gemaakt van 19 cm brede hardhouten vlonderplanken. Achterin de tuin is de op maat gemaakte hardhouten vlonder hoger aangelegd dan de verharding . Deze vlonder is gemaakt van dezelfde hardhouten vlonderplanken, om de tuin een groter en levendiger gevoel te geven.

Kasseien bestrating en klinkerbestrating

Voor de verharding is gekozen voor kasseinen bestrating in combinatie met klinkerbestrating van oude waaltjes. Door deze twee materialen naast elkaar te combineren komt de tuin helemaal tot leven. De kasseien bestrating is meerdere malen ingeveegd met voegmortel en de klinkerbestrating met brekerzand. Dit zorgt er voor dat de voegen tussen de bestrating volledig gehard zijn. Wat de tuin een prachtige, levendige uitstraling geeft en het onkruid heel goed tegenhoud.

Plantenbakken

In de tuin is een prachtige plantenbak aangebracht. Er is hier voor antractiet houten planken als werkmateriaal gekozen. De antraciet houten planken zorgen voor een industriële look die goed aansluit bij de vlonder en de verharding in de tuin. De strak afgewerkte plantenbak geeft de tuin een groene, levendige uitstraling met het behoudt van een industriële look die in de hele tuin terugkomt.

In deze tuin is het moeiteloos genieten van de momenten buiten. Als hovenier in tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en Heemstede zijn wij ook u graag van dienst bij het tot stand brengen van uw perfecte buitenleven. Wij staan u graag te woord in onze showroom in Lijnden.