Tuinontwerp voor uw tuin in Amsterdam

Elke tuin, groot of klein verdient het om zo optimaal mogelijk ingericht en gebruikt te worden. Moet deze van alle gemakken voorzien zijn of juist veel ruimte bieden aan een eigenaar met groene vingers. Ligt de uitdaging er om met creativiteit een kleine tuin zo praktisch mogelijk te maken of juist een grote tuin knus. Met een tuinontwerp komt u nooit voor verrassingen te staan.

De basis van een tijdloze tuin met een eigen identiteit die compleet aansluit bij uw persoonlijkheid, begint bij een tuinontwerp van Nederveen Tuinen. Een creatieve uitwerking van uw persoonlijke wensen, de locatie en architectuur van het pand in combinatie met de kennis en inspiratie van de tuinarchitect. Het resultaat is een uniek begin van een volledig op maat aangelegde tuin.

Ontwerpproces

Het vormgeven van uw tuin begint met een persoonlijk gesprek met de tuinarchitect. Een samensmelting van onderstaande punten, uw persoonlijke tuinwensen, de passie en inspiratie van de tuinontwerper leiden tot een eerste tuintekening.

  • Huidige situatie
  • Afmetingen
  • Omgevingsinrichting
  • Ligging
  • Verlichting
  • Bodemkwaliteit

Lees meer


Na een eerste en eventueel tweede doorloop en aanpassingen van de tuintekening is deze gereed en heeft u een gedetailleerd beeld van waar u de komende jaren gaat kunt gaan genieten van uw unieke buitenleven. De volgende stap is het tot leven brengen van het ontwerp door onze gespecialiseerde hoveniers. Meer informatie hierover vindt u onder tuinaanleg.

Lees minder

Verlichtingsplan en beplantingsplan

Voor de juiste puntjes op de I is het belangrijk om aan het begin van het proces na te denken over de verlichting en beplanting.

Met de juiste buitenverlichting kunt u nog langer buitengewoon in groen leven. Uitgelichte planten en bomen zorgen voor een bijzondere sfeer. Spots in de grond geven een duidelijk pad in de tuin aan. En andere verlichting zorgt weer voor urenlang ontspannen met een boek.

Lees meer

Met een verlichtingsplan is vooraf helder waar de kabels, contactdozen en verlichtingspunten moeten komen.

Een beplantingsplan zorgt dat u de juiste keuzes maakt wanneer het aankomt op planten en bomen in uw tuin. Waar hebben ze de juiste functie of creëren ze de juiste sfeer. Welke soorten komen goed tot hun recht en welke soorten kunt u beter vermijden.

Met een beplantingsplan is vooraf helder waar welke plant of boom in uw tuin geplaatst zal worden.

Wij informeren u graag naar de investering die komt kijken bij de uitvoer van een tuinontwerp, verlichtingsplan en/of beplantingsplan.

Lees minder

 

Een tuinontwerp laten maken door Nederveen Tuinen?