De donkere dagen maken weer plaats voor veel daglicht en heel soms wat zon. Een ideale tijd om de tuin weer voorjaars klaar te maken en te onderhouden. Maar welke planten en bomen moeten juist nu verzorgd worden en welke kunt u beter nog even met rust laten? De wilgen kunnen in deze periode weer geknot worden, de leilinden, bolacasia en catalpa mogen weer teruggesnoeid worden zodat deze weer volop kunnen gaan groeien de komende maanden.

 

Naast het verwijderen van het oude blad mogen ook de vaste planten een snoeibeurt ondergaan. En wanneer we dan toch bezig zijn kunnen ook de border weer bemest worden. Zo haalt u het beste uit de planten en zullen zij weer prachtig opbloeien.

 

Heeft u gras en wilt u dat deze groener blijft of wordt dan die van de buren? Onderhoud van een grasmat is een serieuze zaak. Dus verticuteren en bemesten van het gazon komt binnenkort weer om de hoek kijken. Dorre plekken kunnen ingezaaid worden. Zo weet u zeker dat u van de zomer weer buitengewoon kunt genieten van groen.

 

Heeft u hagen in uw tuin staan dan mogen deze flink kort gesnoeid worden. Zo hebben deze de hele zomer om weer uit te lopen.

 

De druif, berk en esdoorn gaan bloeden wanneer deze nu gesnoeid zouden worden, zij moeten dus nog even wachten op hun snoeibeurt.