hovenier Amsterdam watervriendelijke tuin tuinaanleg

’ Bereid jouw tuin voor op het nieuwe groeiseizoen én klimaat! Water is de basis van de levende tuin. Dit vraagt wel om een goede balans. De tuin mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Hoe zorg je ervoor dat de tuin niet uitdroogt en hoe zorg je ervoor dat de planten niet verdrinken bij een wolkbreuk, of nog erger, dat het regenwater via de tuin het huis binnenstroomt?

Het klimaat verandert. Wolkbreuken worden steeds heviger maar ook de droogteperioden duren langer. Het extreme weer zorgt voornamelijk in de zomermaanden voor flinke overlast en schade aan huizen en tuinen. Dit vraagt om maatregelen en maart is een uitstekend moment om de tuin weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen!

Tijd om onze tuin een handje te helpen! Aan de slag met Simpele maatregelen Er zijn vele simpele voorbeelden om de tuin watervriendelijk te maken. Niet alleen handig, watertuinen zijn óók nog eens heel mooi! Denk aan het soort en de hoeveelheid bestrating, gebruiken van regenbestendige plantensoorten, opvangen van overtollig regenwater in vijvers of regentonnen en het hergebruiken van het gratis regenwater voor besproeiing van de tuin zijn enkele simpele voorbeelden om de tuin watervriendelijk te maken.

Campagne Tuinbranche Nederland voert in samenwerking met Amsterdam Rainproof  door heel Nederland, de campagne ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin’. Tijdens de maand maart staat de watervriendelijke tuin centraal. Wilt u meer weten over welke mogelijkheden er voor u zijn om uw tuin rainproof te maken? Als erkend hovenier in Amsterdam  en omgeving staan wij graag voor uw klaar met advies en de uitvoering hiervan.

hovenier Amsterdam Rainproof tuinaanleg