Met de vorst nog in de grond zou je bijna vergeten dat we over een aantal weken misschien alweer kunnen gaan genieten van onze tuin. Zie je het al voor je….heerlijk ontspannen onder de veranda en samen met vrienden en familie genieten van een heerlijke maaltijd en lange dagen buiten.

Tuinontwerp maken, hovenier aanleg, Haarlemmermeer, Amstelveen

Maar hoe ga je dat doen in de tuin zoals deze er nu bijligt. De keuze van indeling en materialen van de vorige bewoners past helemaal niet bij jouw stijl of de tuin is in verval geraakt en moet nodig een make-over krijgen. Juist, er moet een tuinontwerp komen.

Om te zorgen dat alle tuinideeën en tuinwensen straks werkelijkheid worden is het belangrijk nu aan de slag te gaan. Bedenk wat je allemaal in je tuin wilt kunnen doen en wat voor jou belangrijk is. Wil je vooral kunnen ontspannen en je zo min mogelijk druk maken over tuinonderhoud of wil je juist de handen uit de mouwen steken en actief bezig zijn in de tuin.

Maar waar begin je……..
Struin het internet af naar afbeeldingen die aansluiten bij hoe jij er straks graag bij wilt zitten. Op onze Pinterest pagina vind je een selectie, maar er is natuurlijk nog veel meer te ontdekken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij onze voorbeeldtuinen of blader door magazines. Maak een moodboard aan waarin de sfeer die je naar buiten wilt brengen tot leven komt. Laat je inspireren en denk grootst. Want ook al denk je dat het niet mogelijk is binnen jouw vierkante meters of budget………….er zijn altijd passende oplossingen te vinden.

Bedenk vast of je een moderne tuin wilt waarin vooral een recht lijnenspel de hoofdrol speelt, of dat je juist organische vormen terug wilt vinden. Moet je ook tijdens een flinke regenbui nog buiten kunnen blijven of is juist ruimte voor de kinderen om te spelen het belangrijkst. Wil je naast lang kunnen tafelen ook nog ruimte hebben voor een loungebank of moet er plaats zijn voor een buitenkeuken. Allemaal onderdelen die je vooraf goed in beeld moet hebben.

Hierna is het moment om of zelf met pen en potlood aan de slag te gaan of om onze hulp in te roepen voor het maken van een tuinontwerp. Een goed begin is het halve werk. Een tuinontwerp zorgt ervoor dat je later niet voor verrassingen komt te staan en er vooraf een goed beeld is over wat je mag verwachten. Zowel in uitstraling als in kosten. Het advies is dan ook om vooral niet besparen op de kosten voor een ontwerp of uitgewerkte schets. Bij ons wordt een deel van de kosten van het door ons gemaakte ontwerp in mindering gebracht op de uiteindelijke rekening wanneer wij ook de opdracht mogen uitvoeren. Zo is het de investering eigenlijk altijd meer dan waard.

Tuinontwerp tuinideeen tuinaanleg Amsterdam